Fausto's borvacsora: Őszi kedvenceink / November 16.

Fausto's borvacsora: Őszi kedvenceink / November 16.

Ilyenkor ősszel, a szüret végeztével gyakran gondolok a borászokra, bortermelő családokra, a fahordókra, a hónapokig, évekig bennük pihenő borokra, a végtelen és kíváncsi várakozásukra, hogy megkóstolhassák a fáradtságuk, szőlőik gyümölcsét. Sok család, sok termelő ember, akik arra szentelik életüket, hogy a szőlőszemeket egy kisebb fajta varázslatra váltsák.

Mindannyiunknak vannak kedvenc, visszatérő borai, de új ízeket próbálni mindig érdekes, és kellemes.

Én magam úgy vélem, hogy egy pohár bort, bármilyen legyen is az, habzó, fehér, vagy vörös, a magunk módján, az aktuális lelkiállapotunkkal is értelmezünk. Ezért az ítélet mindig relatív. Ez függ persze a bortól, és függ attól, hogy az egyén milyen ismerettel rendelkezik a borokról.

Valószínű, hogy ezért fordulhat elő, hogy ugyan az a pohár bor képes bennem különböző érzéseket ébreszteni. Ilyenkor nem a bor változik, hanem a hangulatom, az érzésem. A bor olyan, mint egy gyönyörű ruha, amit viselsz. Ha jól érzed magad benne, jól tudod viselni, akkor az a te ruhád, ha hasonló érzéseket ad a bor, amit kóstolsz, akkor az a te borod. Amikor megiszol egy pohárral, az kelt bizonyos érzéseket, és fontos, hogy ezekre az érzésekre figyeljünk, ne engedjük, hogy a címkék befolyásolják az érzéseinket. A pohár bornak a kezedben érzéseket kell adnia, hangulatot, jókedvet, örömöt, magával kell ragadnia! Ezeket az érzéseket szeretnénk megosztani új és régebbi kedvenc borainkból összeállított borválogatásunkkal, melyek tekintélyét az általunk megálmodott fogásokkal igyekszünk tovább emelni.

 

Marcel Vézien L’Illustre Champagne N.V.
Marinált garnéla, menta, ananász
 
Collavini Millesimato Ribolla Gialla Spumante 2018
Tonhal, zeller, kaviár
 
Collavini Blanc Fumat DOC Collio 2021
Tortelli, kakaó, pesto, ricotta, citromnád
 
Collavini Broy 2019
Tengeri sügér, articsóka, füstölt burgonyahab
 
Mazzei Castello Fonterutoli Chianti Classico Gran Selezione 2018
Szarvas bélszín, csicsóka krém, vargánya, kávé
 
Louis Perdrier Brut Excellence
Citrom meringue, zeller, lime

 

A menü ára borsorral, ásványvíz és kávé fogyasztással 80.000 Ft

A menü ára az egyéb esetleg felmerülő fogyasztást, és a számla végén felszámításra kerülő 15% szervízdíjat nem tartalmazza!

Vissza a blogba