Az olasz konyha csodája, hogy kevés de nagyszerű alapanyagból, nem túl komplikált módon tudunk kifinomult fogásokat alkotni. Ilyen a mi tonhalas linguine tésztánk, melynek lényege a tonhal szuperfrissességében rejlik. Ha ezt sikerül beszereznünk, gyakorlatilag készen is vagyunk.
Először a linguine tésztát lobogó, forró vízbe tesszük, közben elkészítjük a mártást.
Olívaolajon a fokhagymát és a chillit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és felöntjük halalaplével. Eközben a rucolát, bazsalikomot, petrezselymet a citromolajjal és 2 szem jéggel összeturmixoljuk.
A tésztát 7 perc főzés után csipesszel áttesszük a szószba. Belekeverjük a rucola pestot és készre főzzük. Tálalás előtt felkockázzuk a tonhalat, lime-mal, olívaolajjal, sóval, borssal fűszerezzük.
Tálalásnál emulgeáljuk a tésztát, majd a tetejére szórjuk a marinált halat, reszelt lime héjával frissítjük.
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE
400 G DE CECCO LINGUINE
1 GEREZD FOKHAGYMA
30 G PETREZSELYEM
30 G VAJ
1,5 DL HALALAPLÉ
150 G FRISS TONHAL
100 G RUCOLA
5 LEVÉL BAZSALIKOM
1 DB BIO LIME
6 CL CITROMOS OLÍVAOLAJ
SÓ, BORS
CHILI ÍZLÉS SZERINT
EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ