Cucinare con piacere - Örömmel főzni / receptjeink: Linguine, tonhal, rucola

Cucinare con piacere - Örömmel főzni / receptjeink: Linguine, tonhal, rucola

Az olasz konyha csodája, hogy kevés de nagyszerű alapanyagból, nem túl komplikált módon tudunk kifinomult fogásokat alkotni. Ilyen a mi tonhalas linguine tésztánk, melynek lényege a tonhal szuperfrissességében rejlik. Ha ezt sikerül beszereznünk, gyakorlatilag készen is vagyunk.

Először a linguine tésztát lobogó, forró vízbe tesszük, közben elkészítjük a mártást.

Olívaolajon a fokhagymát és a chillit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és felöntjük halalaplével. Eközben a rucolát, bazsalikomot, petrezselymet a citromolajjal és 2 szem jéggel összeturmixoljuk.

A tésztát 7 perc főzés után csipesszel áttesszük a szószba. Belekeverjük a rucola pestot és készre főzzük. Tálalás előtt felkockázzuk a tonhalat, lime-mal, olívaolajjal, sóval, borssal fűszerezzük.

Tálalásnál emulgeáljuk a tésztát, majd a tetejére szórjuk a marinált halat, reszelt lime héjával frissítjük.

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE

400 G DE CECCO LINGUINE

1 GEREZD FOKHAGYMA

30 G PETREZSELYEM

30 G VAJ

1,5 DL HALALAPLÉ

150 G FRISS TONHAL

100 G RUCOLA

5 LEVÉL BAZSALIKOM

1 DB BIO LIME

6 CL CITROMOS OLÍVAOLAJ

SÓ, BORS

CHILI ÍZLÉS SZERINT

EXTRA SZŰZ OLIVAOLAJ

 

Vissza a blogba