Olasz Gasztronómiai Világhét 2023 November 13-19

Olasz Gasztronómiai Világhét 2023 November 13-19

Az Olasz Konyhaművészeti Akadémia jellegében egyedülálló intézmény, ötven éve tevékenykedik a célból, hogy mind Olaszországban, mind pedig a világban megőrizze az olasz gasztronómiai hagyomány felbecsülhetetlen értékű örökségét. Az olasz konyhaművészet a történelmi-kulturális fejlődés szimbóluma; az eno-gasztronómia pedig értékes örökség, melynek hagyományát és tisztaságát őrizni kell. A konyhaművészet, nem véletlenül egy ország kultúrájának legmélyebb kifejezési eszköze. Ezért amikor a konyhaművészet civilizációjáról beszélünk, az alatt egy ország szokásait, hagyományait, életstílusát, lakosainak szokásait értjük, a gasztronómiai identitás ugyanis egyben kulturális identitás is. Így az ízlés megőrzése, az ízlés civilizációjának megőrzése feltétlen szükséges ahhoz, hogy egy nép megőrizze, megvédje teljes identitását. Pontosan ez az Olasz Konyhaművészeti Akadémia elsődleges célja.

2003-ban az olasz Kulturális Javak Minisztériuma az Olasz Konyhaművészeti Akadémiának adományozta az Az Olasz Köztársaság Kulturális Intézménye címet, hogy elismerje vele az Akadémiának, az olasz gasztronómiai kultúra terjesztésében, megőrzésben és hangsúlyozásában végzett intenzív munkáját, mind országos, mind nemzetközi szinten. 

 

Az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából évente megrendezésre kerülő, Olasz Konyhaművészeti Akadémia tagjainak vacsoráját idén rendhagyó módon nem zárt körben tervezzük, szeretnénk látogathatóvá tenni vendégeink számára is.

A vacsora ára 40.000 forint, mely tartalmazza a menü és a hozzá kínált borsor és ásványvíz fogyasztását, nem tartalmazza az ezen túl felmerülő egyéb fogyasztásokat, valamint a 15% szervízdíjat.

Vissza a blogba